! Huomio !

Entisen blogini löydät täältä.

maanantaina, heinäkuuta 13, 2009

Osa 99.

Kuulen kun huoneen oveni käy. Kysymys 'onko kaikki hyvin' kaikuu korviini. Käännyn ääntä kohti ja huomaan, että kysyjä oli äiti. Pyydän häntä poistumaan.

Miksi minun on taas niin vaikeaa olla perheeni kanssa yhdessä? Kaikki oli melkein loistavasti, kun olimme isäni ja pikkuveljeni kanssa kotona kolmestaan, mutta nyt äidin ollessa myös kotona kaikki on toisin. Huomaan olevani paljon ahdistuneempi ja hiljaisempi. Isänikin kanssa välit muuttuivat heti, kun äiti tuli kotiin. En tiedä mikä siinä on, mutta meidän välille tulee jotain tuntematonta kireyttä silloin, kun koko perhe on koossa. Harmittaa tämä tilanne, mutta sille ei vain voi mitään. Haluaisin taas pois täältä jonnekin.

Ei sen pitäisi olla vaikeaa ja sen pitäisi olla normaalia, mutta minä en vaan saa laitettua ruokaa suuhuni... Yksi leipä käy mielessäni. Menen tekemään sen ja istun pöytään. Katson leipää, mutta kuitenkaan en saa laitettua sitä suuhuni. Tuijotan vieläkin leipää edessäni, mutta lopulta huomaan, että vien leipää roskiin... Noin minulle on käyny monesti, mutta kuitenkin huomaan ruoan olevan kerta kerralta enemmän viholliseni.

Viimeyö sai taa
s minut murtumaan aivan tyystin. Ollessani yksin huoneessani saivat taas kaikki ajatukset minut kiinni. Ajatukset veivät minut taas jonnekin kauas niin, että en voinut juosta enään karkuun. Minuun sattui. Mielessäni vilisi kaikki kipeimmät asiat ja ne saivat minut huomaamaan kyyneleen poskellani. Kaikki iskostui päälleni samalla kerralla, vaikka kuinka yritin päästä ajatuksistani eroon. Huomasin valvoneeni huoneessani pitkään. Kello oli kolme, ja minä valvoin. Päätin mennä rappusille istumaan. Istuin ja kuuntelin vain hiljaisuutta. Se sai minut rauhoittumaan ja tuntemaan oloni taas edes hetken hyväksi.

' Toivon aamulla, että ois ilta
Jotta saisin nukkua vain
Huolet tuntuu niin rasittavilta
Mistä mustimmat mietteeni sain?
Miksi tunnen niin kuin tunnen?
Miksi tällaista nyt on tää?
Kaikki johtuuko siitä kun en
Tahdo kestää enempää? '

~ Johanna Kurkela - Veitsenterällä ~

7 kommenttia:

  1. Tosi kurjaa kuulla, että sun on noin vaikeeta syömisen kanssa ja muutenkin. Varmasti vaikeeta, kun omien vanhempien kanssa outoa kireyttä, mutta onneksi pystyt kuitenkin olla niiden kanssa rennostikin kunhan ei kaikki yhdessä. Varmasti se vielä helpottuu, kun totut. Valtavasti jaksamista sulle, halisin sulta kaikki surut pois jos voisin.

    VastaaPoista
  2. Jaksamista sinulle. Hienoa että pystyt kuitenkin kirjoittamaan vaikeista asioista, ehkä siitä lähtee ymmärrys ja sitä kautta aikanaan paremmin voiminen.

    VastaaPoista
  3. Elina kiitän ja niin minäkin toivon.

    VastaaPoista
  4. Marmori was here!

    Kaunis blogi, eksyin sattumalta. Voimia sulle...

    VastaaPoista
  5. Eksyin sattumalta sivullesi ja pakko oli kommentoida, kun sitä vielä tuossa olit pistäytyjiltä pyytänytkin. Siispä: voimia! Olen itse syömishäiriöinen, nykyään - kolmen vuoden joka päiväisen taistelun jäljiltä - monessa mielessä jo parantunut, tai ainakin parempi. En voi antaa muuta neuvoa kuin: Älä luovuta! Syömishäiriön ja masennuksen kanssa kamppailessa on samat taistot itsensä kanssa käytävä joka päivä, jokaisen epäonnistumisen kohdalla, jokaisen aterian yhteydessä. Kerta kerralta sairauden selättäminen kuitenkin helpottuu ja pikkuhiljaa, huomaamatta, terveempi ja elämäniloisempi asenne ottaa vallan. Muista, ettei sinun tarvitse selvitä yksin! Pyydä rohkeasti apua ja uskalla näyttää ja kertoa läheisillesi, että voit huonosti - he eivät hylkää sinua huonoinakaan hetkinä.

    VastaaPoista
  6. kirjotat nii kauniisti, näit sun kirjotuksii on rosi ihanaa lukee.
    koita jaksaa, <3

    VastaaPoista
  7. Anonyymi, kiitos sanoistas ja siitä että tänne itsestäsi jäljen jätit!
    En luovuta, päivittäin taistelen itseäni ajatuksiani vastaan, mutta joskus ei vaan siihenkään ole voimia.
    Voimia ja aurinkoisia päiviä sinulle :) !

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät itsestäsi jäljen sivulleni!