! Huomio !

Entisen blogini löydät täältä.

sunnuntaina, helmikuuta 22, 2009

Osa 50.



en halua loukata tällä tekstillä ketään, mutta mun on nyt pakko kirjottaa tää kaikki mun päästä vain ulos. En enään vaan kestä olla hiljaa sanomatta mielipidettäni tästä asiasta. Nämä ovat siis vain mun ajatuksia ja mielipiteitä tästä aiheesta.

Mä oon pitkään katsonut liikalihavia ihmisiä. Ihmisiä jotka riskeeravat terveytensä sillä, että eivät viitsi tai jaksa tehdä itselleen mitään. Mä en ymmärrä että miksi joidenkin on niin vaikeaa tehdä asialle jotain. Eikö näiden ihmisten olisi helpompi elää, jos he laihduttaisivat. Luultavasti he saisivat suuren osan elämästään takaisin, jos laihduttaisivat itsensä siihen kuntoon, että eivät olisi enään terveydelleen haitaksi. Kuitenkin jokainen ihminen tietää, että liikalihavuus on terveydelle oikeasti iso riski. Mä en saa vaan itseäni ymmärtämään, että miksi, MIKSI joku tosiaan haluaa pilata elämänsä sillä, että ei katso yhtään mitä suuhunsa laittaa, eikä pidä omasta kunnostaan yhtään huolta, en vain ymmärrä.
"liikalihavuus ei tartu, mutta siitä on tullut epidemia, joka kiduttaa ja tappaa miljoonia ihmisiä ympäri maailmaa. Tutkijoiden mielestä liikalihavuus on samanlainen vitsaus kuin ilmastonmuutos."
Mun mielestä liikalihavuuten kuoleminen ei ole mitenkään ihana asia. Kuka haluaa tosiaan kuolla siihen, että ei ole vain jaksanut tehdä lihavuudelleen mitään, että ei ole vaan jaksanut välittää itsestään sen vertaa, että olisi saanut muutaman lisävuoden elämäänsä. Mä en itse henkilökohtaisesti haluaisi olla sairaalloisen lihava, koska luultavasti en mä pystyisi tekemään puoliakaan asioista joista mä nautin. Muutenkin se hankaloittaisi elämää suuriltaosin.

"Liikalihavuus lisääntyy nopeasti, ja eurooppalaisten kasvava vyötärönympärys aiheuttaa musertavia seurauksia kansanterveydelle sekä suuria taloudellisia kustannuksia. EU:n alueen aikuisista yli 200 miljoonaa on ylipainoisia tai liikalihavia."


"Lihavien lasten osuus on kolminkertaistunut kymmenessä vuodessa. Britanniassa 15–16 prosenttia lapsista on ylipainoisia"
Liikalihavia on aivan tajuttomasti mailmassa. Jo lapset ovat ylipainoisia. En ymmärrä että vanhemmat antavat lapsiensa mennä ylipainoisiksi. Vanhemmilla olisi kuitenkin varaa vaikuttaa siihen, että mitä lapsi syö ja missä käy syömässä. Jos vanhemmat antavat lapsiensa syödä mitä haluavat ja olla vain tekemättä mitään, niin minun mielestä vanhemmat ovat myös yksi osasyy tähän liikalihavuuteen.

"Liikalihavuus on monien vakavien sairauksien kuten sydäntautien, verenpainetaudin, aivohalvauksen, hengityselinten sairauksien, niveltulehdusten ja tietyntyyppisten syöpien riskitekijä. Euroopan liikalihavuusepidemiaa on pidetty syynä siihen, että yhä useammat sairastuvat tyypin 2 diabetekseen. "


"Maailmassa on ylipainoisia saman verran kuin nälkäänäkeviä"
Tuossa on mainittu sairauksia joiden riskitekijöitä liikalihavuus on. Kuka haluaa mitään noista sairauksista vain sen takia, että ovat liikalihavia?! Kuitenkin nuokin sairaudet voi välttää tekemällä lihavuudelleen jotain. Ylipäätänsä välittämällä itsestään ja hyvinvoinnistaan. Ja kun katsotaan tuota viimeistä lainausta niin miltä se kuullostaa? Mailmassa on tuhansia lapsia ja aikuisia jotka näkevät nälkää, eivät saa tarpeeksi ruokaa. Ja kuitenkin me, jotka saamme edes ruokaa, mässäilemme sillä ylenpalttisesti tekemällä itsemme sairaiksi. Jotain pitäisi oikeasti tehdä. Tosin, kukaan ei voi pakottaa toista laihtumaan, se kaikki pitää lähteä ihmisestä itsestään.


Artikkeli josta poimin tekstin löytyy täältä.

4 kommenttia:

  1. Jätän itsestäni jäljen. Kerron, että mullekin elämä on vaikeaa. Ei kukaan halua olla yksin. En minäkään. http://tallustelija.vuodatus.net/

    VastaaPoista
  2. Muistutanpa taas kaikkia, että tämä on mun oma mielipiteeni, ENKÄ haluu loukata ketään tällä.

    VastaaPoista
  3. Liikalihavuus on yhtä haitallista kuin liikalaihuuskin. Ne molemmat ovat kansantauteja nykyään. Että näin.

    VastaaPoista
  4. Itsekin sairastan anoreksiaa ja oon sun kanssas samaa mieltä. Mutta liikalaihuuskin on yhtä paha. Yhdyn kyllä sickstar:in kommenttiin.

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät itsestäsi jäljen sivulleni!